Penyanyi ‘Ala Ala Tok Jangan Saman’ Poe menlnggal dunla – “Arw@h beritahu dia rasa lain… katanya macam dah nak habis dah!”

 

PENYANYI yang popular dengan lagu Ala Ala Tok Jangan Saman, Poe menghembvskan nafas terakhir di Hospital Kuala Lumpur (HKL) pada pukul 12.30 tengah hari, Jumaat.

Menurut isterinya Nor Aisyah Zakaria, Poe atau nama sebenarnya Mohd Fauzi Ahmad, 64, menlnggal dunla akibat komplikasi peny4kit jantvng, buah pingg4ng dan hati yang dihid4pi sejak beberapa tahun lalu.

“Sebenarnya minggu lepas dia sudah dimasukkan ke Hospital Selayang dan kelmarin doktor baru benarkan balik rumah tapi semalam keadaan kesihatan dia agak mer0sot, kaki memb3ngkak… jadi anak menghubungi ambulans untuk bawa ke hospital.

“Memandangkan rumah kami berdekatan dengan HKL, jadi dia terus dihantar ke sana… keadaan kesihatan arw4h nampak semakin t3ruk.

“Arw4h sempat beritahu dia rasa lain… katanya macam dah nak habis dah! Mungkin sebab dia s4it, jadi kita pun tak fikir sangat. Tapi memang betul, dia pergi selamanya,” katanya kepada mStar.

Poe bersama isteri Nor Aisyah.

Sementara itu, Nor Aisyah memberitahu Allahy4rham akan dikebvmikan di Tanah Perkubvran Islam Sungai Pusu, Gombak dalam masa terdekat.

“Jenaz4h baru sahaja selesai ujian saringan C0vid-19, semua urusan akan diselesaikan di hospital sahaja dan akan dikebumikan secepat mungkin,” ujarnya.

Allahy4rham menlnggalkan seorang balu dan lima anak.

Pada 2016, bekas anggota kumpulan Rampa ini pernah dir4wat di Pusat Perubatan Universiti Kebangsaan Malaysia (PPUKM), Kuala Lumpur akib4t serangan angln ahm4r.

Kumpulan Rampa yang ditubuhkan pada 1984 merakamkan tiga album, Dunia Materialistik (1984), Apa Macam? (1985) dan Antara Kita Dengan Iblis Dan Syaitan (1986). Antara lagu popular kumpulan duo ini adalah Joyah, Jelaskan, Jemputan Kahwin, Hentam Saja dan Pilihlah Daku.

Nak macam-macam info? Join grup Telegram mStar!

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Media Malaya

Sumber : MSTAR

Be the first to comment on "Penyanyi ‘Ala Ala Tok Jangan Saman’ Poe menlnggal dunla – “Arw@h beritahu dia rasa lain… katanya macam dah nak habis dah!”"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*