Ayah & Ibu $akit. Gadi$ Luah Rasa $ebak Jual Bunga Di Tepi Jalan Untuk Sara Adik-adik

Menjadi seorang ketua keluarga bukanlah sesuatu yang mudah, apatah lagi sekiranya dipikvl oleh seorang gadi$ yang baru sahaja melangkah masuk ke alam dewa$a.

Begitulah kisah seorang gadi$ yang terpak$a menjadi ketua keluarga di usia muda bagi menyara kedua ibu bapa yang tidak sihat, dan adik beradik yang masih bersekolah.

Meniaga bunga tepi jalan

Menerusi satu video yang dimuat naik seorang gadi$ yang dikenali sebagai Neesha, dia meluahkan rasa lel4h menanggvng beb4n menyara keluarganya sejak berusia 18 tahun.

Neesha yang kini berusia 21 tahun berkata, dia mula memikvl tanggungjawab berkenaan selepas ibunya di$ahkan mengh1dap kan$er tahap 4, tiga tahun lepas.

Bukan itu sahaja, bapanya pula terken4 jangk1tan Cov1d-19 kategori 5 sehingga perlu ditempatkan di Unit R4watan Rap1 (ICU), dan kini parv-parv dan hati bapanya telah ro$ak.

$akit ya Allah di usia aku 18 tahun mak $akit kan$er $tage 4, ayah kena cov1d kategori 5, paru dengan hati r0sak… ICU sebulan.

Dalam pada itu, Neesha turut meluahkan rasa $egan berniaga bunga di tepi jalan, selain cembvru dengan teman-teman lain yang berpeluang untuk mel4ram, walhal dia perlu mengutamakan keperluan adik.

Malv niaga tepi jalan. Semua kawan pakai cantik-cantik, sambung study. Orang dapat gaji boleh beli apa, kita ingat adik-adik nak sekolah. Kadang balik ba$ah lencvn beli makanan dekat adik-adik.

‘Semoga adik-adik bala$ jasa kakak’

VIDEO:

 

Perkongsian tersebut kini telah mendapat lebih 80 ribu tontonan. Menjengah ke ruangan komen, rata-rata netizen turut ber$impati dengan Neesha, dan mendoakan agar dia kekal tab4h, selain berharap agar adik beradik yang dijaganya $edar akan peng0rbanan yang dilakvkan seorang kakak.

 

Sumber: TikTok Neesha

Be the first to comment on "Ayah & Ibu $akit. Gadi$ Luah Rasa $ebak Jual Bunga Di Tepi Jalan Untuk Sara Adik-adik"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*