“Ramai Kata Isi Minyak Waktu Malam Lebih Jimat”- Pak Cik Shell Kongsi Jawapan Sebenar

Mungkin anda sendiri pernah mendengar pelbagai mit0s yang dikongsikan oleh orang di sekeliling ataupun ditemui di media s0sial. Mit0s yang dikongsikan ini juga ada kalanya akan mempengarvhi kehidupan seseorang yang terlalu percaya dengan apa yang didengarnya dari mereka di sekeliling.

Baru-baru ini, Pak Cik Shell memb0ngkarkan satu mit0s yang agak p0pular dalam kalangan masyarakat kita tentang waktu terbaik untuk mengi$i minyak. Berdasarkan kepercayaan itu, ada yang menganggap waktu pagi adalah masa terbaik namun ada juga yang memilih waktu malam.

Menerusi video yang dikongsikan ini, Pak Cik Shell telah melakvkan sendiri uj1 kaji untuk melihat perbezaan yang berlakv semasa mengisi minyak pada waktu pagi atau malam.

Menurut mit0s itu, waktu pagi dianggap mervgikan kerana m1nyak akan ‘mengemb4ng’ manakala waktu malam pula menguntungkan kerana minyak ‘padat’ disebabkan $uhu yang lebih sejuk.

Dalam masa yang sama, beliau memberitahu uj1 kaj1 yang dilakvkan itu menggunakan peralatan yang $elamat dan dipantav bagi mengel4kkan kejad1an tidak diingini berlakv semasa uj1 kaji berlang$ung.

Berdasarkan uj1 kaj1 yang dilakvkan, Pak Cik Shell memberitahu tiada perbezaan di antara kedua-dua waktu yang disebutkan. Menurutnya, jumlah kuantiti minyak tetap sama di$ebabkan ceca1r petr0l yang di$impan di dalam tangk1 bawah tan4h di setiap $tesen mempunyai $uhu stabil dan terk4wal.

Bermaksud, mit0s waktu terbaik untuk mengisi m1nyak itu tidak tepat kerana tiada perbezaan berdasarkan uj1 kaji yang dilakvkannya ini. Perkongsian dari Pak Cik Shell ini turut menarik perhatian netizen yang berterima kasih dengan pemb0ngkaran mit0s ini.

Video:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Shairan Huzani (@pakcikshell)

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Media Online

Sumber : HCL

Be the first to comment on "“Ramai Kata Isi Minyak Waktu Malam Lebih Jimat”- Pak Cik Shell Kongsi Jawapan Sebenar"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*