Pemuda Kecewa Ibu Mertua Tak Restu Gara-Gara Tak Kerja Kerajaan, Terpak$a Putu$ Tunang Saat Akhir

Sebelum mendirikan rumah tangga, mendapatkan restu dari kedua-dua belah keluarga adalah sangat pent1ng. Namun lain pula nasib yang dialam1 oleh lelaki ini yang menjadi bualan ramai di media s0sial g4ra-g4ra tidak direstui oleh ibu kepada kekasihnya ini.

Lebih menyed1hkan lagi, mereka sepatutnya akan bertvnang dalam masa seminggu sahaja lagi sebelum kekasihnya memilih untuk menamatkan hubvngan tersebut.

Video yang dikongsikan itu juga tvlar dan menerima hampir sejuta tontonan setakat ini.

Menerusi video yang dikongsikan itu, kelihatan seorang lelaki yang memegang jambangan bunga untuk diberikan kepada seseorang. Menurutnya, dia ingin melakvkan kejvtan kepada kekasihnya yang dikatakan baru sahaja pulang dari Mesir.

Video:

Namun bakal tunangnya terlebih dahulu membuat kejvtan apabila dia memberitahu ingin memutu$kan hvbungan mereka itu. Menurut wanita itu, ibunya tidak merestui hvbungan tersebut gara-gara lelaki itu bukanlah seorang pekerja kerajaan.

Berdasarkan mesej perbualan itu, wanita tersebut memberitahu ibunya mahukan seseorang yang bergaji besar untuk menjadi pa$angan hidupnya. Lelaki itu turut meluahkan rasa sed1h dan kecewa terutamanya majlis pertunangan mereka yang hanya berbaki seminggu sahaja lagi.

Dalam masa yang sama, kekasihnya itu turut memberitahu seorang kerani kerajaan akan menghantar rombongan meminang pada minggu hadapan. Selepas dimaklumkan mengenai perkara itu, lelaki tersebut kemudiannya kena bl0ck oleh teman wanitanya itu.

Perkongsian tersebut turut menerima pelbagai reak$i dari netizen yang turut sama ber$impati dengan nasib lelaki itu. Meninjav di ruangan komen, netizen turut sama tertanya-tanya melihat kriteria yang diminta oleh bakal mertuanya itu yang mahukan menantu yang bekerja kerajaan.

“Siap menti0n kerani kerajaan.”

lelaki

“Ingat gaji kerajaan besar ke…”

kerajaan

“Dapat laki macam ni aku hargai macam permata.”

komen

“Dia tak tahu ke kerani kerajaan gaji berapa?”

tik tok

 

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Media Online

Sumber : HCL

Be the first to comment on "Pemuda Kecewa Ibu Mertua Tak Restu Gara-Gara Tak Kerja Kerajaan, Terpak$a Putu$ Tunang Saat Akhir"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*